Ofte stillede spørgsmål og svar om ForeningsEl:

Kan alle købe strøm hos Energi Nord?
Ja! Alle kan købe strøm hos Energi Nord. Vi kan levere strøm i hele Danmark. Du kan tilmelde dig på her på hjemmesiden eller ved at ringe til vores Kundeservice.

Kan jeg få ForeningsEl, når jeg allerede får leveret strøm fra Energi Nord?
Ja! Hvis du allerede er kunde ved Energi Nord, så kan du naturligvis også få ForeningsEl. Der kan dog være tilfælde, hvor din eksisterende kontrakt skal udløbe, førend du kan tegne en ny aftale.
Skal jeg være medlem af en forening for at købe ForeningsEl?
Nej! Alle kan købe ForeningsEl. Det eneste krav er, at foreningen har indgået en samarbejdsaftale med Energi Nord.

Plejer jeg at betale abonnement?
Ja! Alle el-leverandører opkræver et abonnement. Hos Energi Nord koster det kun 125 kroner om året, og det er blandt de billigste i Danmark. Uanset hvilket el-produkt du køber hos Energi Nord, skal der betales abonnement. Abonnementsprisen er altid den samme.

Modtager min klub eller forening 2 øre/kWh, fordi jeg betaler overpris for strømmen? Betaler jeg ekstra, hvis jeg tilmelder mig ForeningsEl?
Nej! ForeningsEl er baseret på SpotPris. Uanset om du køber SpotPris eller ForeningsEl, er der et tilsvarende tillæg på prisen, så du vil ikke opnå større besparelse ved at vælge SpotPris. Det er Energi Nord, der betaler tilskuddet.

Hvorfor modtager jeg fortsat en regning fra mit netselskab?
Alle elforbrugere modtager én regning fra deres netselskab og én regning fra deres el-leverandør, når de køber strøm. Netselskabet er forpligtet til at opkræve afgifter for staten, ligesom afgifter til drift af elnettet også opkræves af netselskabet, og dette kan desværre ikke ændres.

Hvorfor er der forskellige elpriser øst og vest for Storebælt?
Dette skyldes hovedsageligt, at der ikke er så mange elkabler, der forbinder Sjælland med Jylland/Fyn. Eks. når de vestjyske vindmøller producerer meget strøm, bliver strømmen billig vest for Storebælt.

Hvad er et aftagenummer?
Aftagenummeret er et nummer, som er unikt for din elmåler. Aftagenummeret bruges, hvis du skal skifte leverandør, da det sikrer, at det er den korrekte kunde og adresse, der skifter el-leverandør. Du kan altid finde aftagenummeret på din elregning.