Skip Navigation Links
Opret profil    |    Log ind
 

Sikkerhedsreglerne er opstillet for at fastholde en god sikkerhed for alle elever og forældre, der benytter Aalestrup Rideklubs faciliteter. Ved at lære at færdes omkring dyrene på en forsvarlig måde og passe den pony, som man har glædet sig hele ugen til at komme ud til, får eleverne den bedste oplevelse.

  1. Hvis du ikke ved, hvilken pony du skal ride på, skal du spørge ridelæreren.
  2. Kom i god tid. Du skal beregne cirka 20 minutter, før ridetimen begynder, til at sadle op m.v., medmindre du er sikker på, at ponyen er klar til dig, fordi den benyttes i timen før.
  3. Giv ponyen grime på, mens du står uden for den lukkede bokslåge. Derefter trækker du ponyen ud på staldgangen og sætter den fast i to kæder med panikhager, en på hver side af grimen.
  4. Ponyen strigles og hovene renses.
  5. Læg sadlen på og spænd gjorden.
  6. Læg grimen om ponyens hals, så den stadig er bundet til kæderne, mens du lægger hovedtøj på (Kæderne må aldrig bindes til hovedtøjet eller biddet).
  7. Tag grimen af og træk ponyen over i ridehallen. Kontrollér, at gjorden er spændt korrekt, inden du trækker stigbøjlerne ned og sidder op inde på midten af ridehallen.
  8. Når ridetimen er slut sættes stigbøjlerne op, og ponyen trækkes tilbage til stalden, medmindre den skal bruges i timen efter dig, og du går punkterne igennem igen, i omvendt rækkefølge.
  9. Spørg ridelæreren, hvis der er noget, du er i tvivl om eller ikke er helt tryg ved. Ingen spørgsmål er dumme, og det du lærer, kan du jo senere vise andre.